torsdag, april 10, 2008

Mammascones

Idag ryckte det lite i baknerverna och jag gjorde en ny omgång av mina grova scones. De är perfekta som lite nyttigare fika-tilltugg eller mellanmål. Att vi sedan äter dem med ost och marmelad gör det ju kanske lite onyttigare - men vad gör det när det smakar supergott! :-) (För den nyfikne eller fikasugna så finns receptet här nedanför, bara att blanda och grädda!)



Grova scones
1. Blanda 1 dl hackade torkade aprikoser, 1 dl russin, 3 dl fullkornsdinkel/grahamsmjöl, 4 dl dinkelsikt/vetemjöl, 2 tsk salt och 4 tsk bakpulver. Frukten kan varieras efter smak, även nötter blir jättegott!
2. Blanda (i en annan bunke) en burk kesella (10%) med 3 dl mjölk och två ägg, rör ihop med en gaffel.
3. Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör ihop. Fördela i 12 muffinformar.
4. Grädda ca 20 minuter i 175 grader varm ugn.
5. Servera med ostar, marmelader och annat smarrigt!

1 kommentar:

~Karin~ sa...

Oh, dom där ser smarriga ut!! :)
Spanar ju in här så gott som varje dag nu för att se efter om det kommit några bebisnyheter!!

Hoppas att lilla tjejen vill titta ut snart så ni får träffa henne! :)

kraaaaaaam /Karin